Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia (2006) Movie Details

Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia
English
Phil Riesen ,
Ben Strout
(India)
0 hr 56 mins
4.4/10
Rating: 4.4/10 from 114 users

Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia Movie Cast

Phil Riesen
Phil Riesen as The Narrator

Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia Crew List

Writer : Ben Strout
Director : Ben Strout

Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia International Release Dates

Country
Released Date
Country
Released Date
United States
01-02-2006
India
01-02-2006

Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia Film Songs

Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia Songs are not available at this moment. You can add it using the "Add Missing Songs" button above

A film a túlerővel szemben összefogó finn népnek állít emléket. 1939 novemberében a Szovjetunió le akarta rohanni a kis Finnországot, avval az ürüggyel, hogy megvédi szomszédját Hitlertől. A hatalmas túlerővel nem törődve a finnek ellenálltak. Annak ellenére tették, hogy csak egyetlen harcképes tankkal rendelkeztek. Volt azonban egy hatalmas szövetségesük: a tél. Míg a szovjet nehézpáncélos hadosztályok elakadtak a havas erdőkben, addig a finnek portyázó csoportjai könnyen mozogtak a sítalpakon. 105 napon át elszántan védekeztek, és sakkban tartották a hatalmas Vörös Hadsereget, mely végül szégyenszemre beismerte tehetetlenségét. A történészek mellett a háborúban részt vevő katonák és újságírók valamint a civil szemtanúk visszaemlékezéseit is hallhatjuk.

Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia

Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia is a 2006 English Film stars Phil Riesen , Ben Strout , Ben Strout , directed by Ben Strout & music by .